История

През 2013 година съмишленици основахме Детско-юношески футболен клуб „Янтра – 2013″ (Габрово) . Първоначално през 2012 г., създадохме Сдружение „Днес и утре“, стоящо в основата на този проект, наречен ДЮФК „Янтра – 2013″. Търсейки начин да сме полезни на играта и децата се роди идеята за учредяването на клуба.

ДЮФК „Янтра – 2013“ е основан на 13.09.2013 г. в град Габрово.

Първите тренировки по футбол започват в Спортен комплекс „Трендафил”. За две години наши партньори станаха няколко детски градини и училища в града.

Всяка събота се организират турнири между отборите в детските градини – истински празник за малчуганите и техните родители.

В първия сезон на областното първенство по футбол 5, което бе организирано от БФС през 2014г., клубът се включи с два отбора (родени през 2006 и 2007 г.) и участва в много турнири: Коледен турнир във Велико Търново, турнир за Деня на детето, Благотворителен детски турнир в Габрово (юни 2015), турнир „Евима куп” в Албена, турнир за купата на Община Дряново, детски футболен турнир в памет на Стефан Габровски и т.н.

С увеличаващата се подкрепа на деца, родители и партньори и с последователна защита на своите ценности, ДЮФК „Янтра – 2013“ продължава да се развива и смело да се насочва към новите предизвикателства.