Девойките на ДЮФК „Янтра 2013“ с второ място на турнира в Дряново

Момичетата до 12г. завършиха на второ място в последния за годината турнир от календара на АФЛ към БФС, това стана факт вчера в спортната зала в град Дряново.

В първата си среща нашите момичета имаха тотално надмощие над отбора на Севлиево лейдис, създаваха положение след положение, а гол влезе едва в последната минута на срещата дело на Дара Димова.

Във втората си среща в групата възпитаничките на Радо Николов срещнаха тима на Дунав ( Русе). През първата част точна за габровки бе Александра Маринова. Второто полувреме започна с гол от „съблекалните“ дело на Преслава Василева. Отново Александра Маринова и един гол на Християна Генчева фиксираха крайното 4-0.

Дойде време и за финала, а момичетата имаха не лека задача срещу тима на ЖФК Варна, който е шампион на България за миналата година. Нашите момичета инкасираха гол още в третата минута, но капитанката Дара Димова възстанови равенството след точно изпълнена дузпа. Радостта на ДЮФК ЯНТРА трая едва две минути и варненки отново излязоха напред в резултата. През втората част момичетата на Радомир Николов опитаха да осъществят натиск, но до гол така и не се стигна.

През седмицата стана ясно, че девойките до 12г.са получили покана за участие на фестивал, който е аналогичен с републиканско първенство при момчетата. В периода 01.12-03.12 момичетата, ще мерят сили във Велико Търново срещу най-добрите отбори от цялата страна.

Вашият коментар