Момичетата на „Янтра 2013“ продължават доброто си представяне в първенството

Девойките на ДЮФК“Янтра 2013“ заеха второ място и във втория регионален турнир от първенството при 15 годишните. Той се проведе на базата на ДЮШ в Севлиево с участието на четири отбора – „Севлиево Лейдис“, „Чавдар“ (Троян), „Светкавица“ (Градежница) и „Янтра 2013“. Те изиграха по един мач по между си, а времетраенето на срещите беше по 40 минути (2 х 20 мин).

Воденият от Радомир Николов състав записа две убедителни победи в първите две срещи. Габровските момичета надиграха с 5:0 състава на домакините. Хеттрик във вратата на „Севлиево Лейдис“ наниза капитанката Преслава Иванова, а по едно попадение добавиха Ивелина Рангелова и Цветелина Станчева. В двубоя срещу „Чавдар“ футболистките на „Янтра 2013“ бяха още по-убедителни и се наложиха с 6:0. Ивелина Рангелова и Преслава Иванова дадоха аванс на отбора през първата част. След почивката Преслава реализира нови три гола, точна беше и Благовеста Ненова. Съставът на „Светкавица“ също записа победи над „Севлиево Лейдис“ и „Чавдар“, съответно с 5:0 и 8:0, и така двубоят между „Янтра 2013“и тима от Градежница се превърна в своеобразен финал. Отборът на „Светкавица“ го спечели убедително с 4:0 и зае първото място, „Янтра 2013“ остана на втората позиция, а в битката за бронзовата позиция домакините отнесоха „Чавдар“ с 10:0.

„Изключително съм доволен от момичетата, особено в първите два мача. Спазването на перфектна тактическа дисциплина и себераздаването на децата дадоха резултат. Победихме отбори, който миналата година ни биеха с разлика. В последния мач безспорно по-опитния тим на „Светкавица“ имаше през превес, а и физическите сили ни напуснаха и това доведе до негативния резултат. Трябва да отбележим отново, че нашият състав е изграден основно от момичета родени 2005/2006 година, които са 2-3 години по-малки от състезателките на останалите отбори. Виждам чудесен напредък при децата и искам да им благодаря за това, че идват редовно на тренировки и се раздават до край на терена. Благодаря и за чудесата подкрепа, която получаваме от родителите – без тях сме за никъде“, коментира треньорът на габровските футболистки Радо Николов.

„Янтра 2013“ игра в състав: Екатерина Карловска, Надежда Иванова, Преслава Иванова, Анна Йонкова, Благовеста Ненова, Ивелина Рангелова, Преслава Василева, Габриела Генчева, Камелия Таукова, Цветелина Станчева, Александра Маринова, Дара Димова, Катрин Колева

Вашият коментар